Ga naar hoofdinhoud

Een eigen verbindende leercirkel? 

Impuls start met een pilootproject waarbij we vanuit oefengroepen met een professionele trainer verder groeien naar een autonome leercirkel die op langere termijn samenkomt.  We ondersteunen deelnemers van de oefengroep stapsgewijs. Vervolgens zetten we een stapje terug en kan de leercirkel autonoom samen oefenen met een leer-cirkelvrijwilliger die de bijeenkomsten faciliteert en deelnemers die zich eveneens engageren om een duurzame verbinding te onderhouden. 

Oefengroepen?

Leren doe je op verschillende manieren. Er is eerst het kader en inzicht verwerven. Vervolgens komt het toepassen in de praktijk. We besteden daarom in onze vormingen veel tijd aan het oefenen van de stappen van Verbindende Communicatie met praktijkvoorbeelden. Eens je na de vorming aan de slag gaat met verbindend communiceren komen er toch ook vaak nog vragen naar boven. Wil je daar verder mee oefenen en uitwisselen? Dan zijn onze oefengroepen zeker iets voor jou. 

Tijdens onze oefengroepen gaan we verder aan de slag met situaties uit het eigen leven. We oefenen Verbindende Communicatie en verdiepen de reeds verworven skills. Je bespreekt en oefent in groep op de knelpunten die je ervaart. Op die manier geef en krijg je feedback en ondersteun je elkaars leerproces. 

De oefensessies verlopen volgens een vast stramien, maar de inhoudelijke vragen en opmerkingen komen uit de groep. Je schrijft in op 5 begeleide oefensessies van telkens 2u. Per oefensessie zal er gewerkt worden met één of meerdere thema’s die aangebracht worden door de leden van de groep. 

Van oefengroep naar leercirkel

Deelnemers aan de oefengroep die opstart in mei kunnen mee piloot zijn en in co-creatie met Impuls een leercirkel creëren. Je kan je interesse aangeven gedurende het verloop van de oefengroep, maar ook nu al kan je je als kandidaat-vrijwilliger of -deelnemer aanmelden bij Cindy via cindy.paelinckx@impulsvorming.be.

Meer info over de oefengroepen, data en inschrijven.

Back To Top