Ga naar hoofdinhoud

Als (mede)ouder Verbindend Communiceren met je kind

Tijdens een dagje in de speeltuin zit je kleuter plots niet meer op dezelfde plek als 1 seconde geleden. Na het langste kwartier in je leven kijk je in de vrolijke ogen van je kind dat zegt: “nu had ik mij goed verstopt, hé?”

“Waar is de turnzak/ nieuwe jas/ gsm?” “Ah, die ben ik kwijt”

Alles zit vandaag al tegen. Je bent net op tijd in de opvang geraakt en je wil meteen vertrekken want jullie moeten nog naar de winkel en dan nog koken en je kind zegt: “neen, ik ga niet mee!”

Je hebt voor de honderdste keer dezelfde discussie: “Neen, je mag niet langer op de computer/tablet/telefoon”

Herkenbaar?

Misschien reageer je dan ook niet altijd zoals je graag zou willen reageren? Misschien ben je wel boos op jezelf omdat je niet ‘dat soort ouder’ wil zijn? Maar weet je niet goed hoe je wel kan reageren op je (plus-, pleeg-,…)kind zoals dat misschien wel lukt bij volwassenen?

Hoe kan dat? Wat maakt dat dit kind in je huis je meer en met meer precisie kan raken dan mensen die verder van je af staan? En vooral, hoe ga je hier mee om?

Hoe kan je ook thuis meer giraf zijn, in communicatie met je kind en met jezelf?

Na afloop…

Verwacht van deze vorming geen toverformules en snelle oplossingen. Die zal je hier niet krijgen.

Wat bieden we wel aan? Een manier om te leren kijken achter het gedrag van je kind. Een manier om meer begrip te krijgen voor elkaar, zowel voor het kind, als voor je eigen reacties en gedragingen als volwassene.

We leren je hoe je op een girafmanier boos zijn op je kind. Hoe kan je tonen dat je boos bent en je niet over je heen wil laten lopen, zonder met scherp te schieten en brokken te maken?

Voor wie?

Deze vorming richt zich op iedereen die al een basis Verbindende Communicatie heeft. Heb je die nog niet, schrijf dan in op een Introductie-cursus of een cursus Verbindende communicatie ON TOUR.

Begeleiding

Sigrid Wilmsen

Data

Deze training omvat 2 online sessies van 1,5 uur:

  • Donderdag 16-11-2023 (19:00–21:30)
  • Donderdag 23-11-2023 (19:00–21:30)

Prijzen

  • Inschrijven als particulier: € 75,00
  • Inschrijven als student of persoon met een vervangingsinkomen: € 45,00
  • Inschrijven met OMNIO-statuut: € 25,00

Datum

16 - 23 nov 2023
Agelopen

Tijd

19:00 - 21:30

Inschrijven

Inschrijven

Locatie

ONLINE
Back To Top