Ga naar hoofdinhoud

De taal van emoties

Blij, bang, boos, verdrietig. Deze vier basisemoties kent iedereen. Maar de taal van emoties is zoveel groter: afwezig, ontredderd, betrokken, verwachtingsvol, …

Soms zijn emoties heel duidelijk aanwezig. Als iemand tranen in de ogen heeft of als iemand een kamer binnen komt die straalt en zelfs licht lijkt te geven. Sommige mensen lijken geen emoties te hebben. En sommige situaties lijken geen emoties te verdragen.

In professionele situaties kunnen emoties gezien worden als iets vervelends dat je best niet deelt met elkaar. Toch zijn de emoties altijd aanwezig, ook al merken we ze niet meteen op of proberen we ze te verbergen.

In deze cursus willen we de rol van emoties in ons leven en in onze communicatie van dichterbij bekijken. Het is niet onze bedoeling om de emoties onder een vergrootglas te leggen. We willen ze eerder gebruiken als richtingaanwijzer, als hulpmiddel, om te weten te komen wat er voor ons en voor anderen belangrijk is.

We gaan na wanneer het interessant is om emoties te delen met anderen, en hoe je dat dan kan doen, en in welke omstandigheden je er voor kan kiezen om dat niet te doen. Waarom je emoties onderdrukken ons geen goed idee lijkt en je emoties de vrije loop laten anderen in de war kan brengen.
Tot slot bekijken we hoe we kunnen omgaan met de gevoelens van anderen: tot waar gaat onze verantwoordelijkheid over de gevoelens van anderen?

Begeleider

Veerle Follens

Datum

  • Vrijdag 01-03-2024 (09:30–16:30)

Plaats

  • Cultureel Ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

Prijzen

  • Inschrijven vanuit je organisatie: € 125,00
  • Inschrijven als particulier: € 75,00
  • Inschrijven als student of persoon met een vervangingsinkomen: € 45,00
  • Inschrijven met OMNIO-statuut: € 25,00

Datum

01 mrt 2024
Agelopen

Tijd

09:30 - 16:30

Inschrijven

Inschrijven

Locatie

ANTWERPEN
Categorie
Back To Top