Ga naar hoofdinhoud

VOLZET Gratis online event: De kunst van het luisteren

Empathisch luisteren volgens Verbindende Communicatie

Hoe vaak raak je niet verzeild in een discussie en hoor je het verwijt ‘je luistert niet naar wat ik zeg’? Of omgekeerd, je wilt je punt maken, maar krijgt de kans niet om dat te doen. Het verhaal gaat heel snel een andere richting uit en het lijkt niet meer relevant om erop terug te komen. Of, je wilt je hart luchten bij een vriend(in) maar je wordt opgezadeld met advies waar je eigenlijk niet om gevraagd hebt.

‘Luisteren naar het verhaal van iemand’ klinkt evident, maar zo vaak zijn we gefocust op andere dingen die écht luisteren in de weg staan. Daarom organiseren wij dit gratis online event: Empathisch luisteren volgens Verbindende Communicatie.

Verbindende Communicatie biedt enkele makkelijk toepasbare tools en richtlijnen om je vaardiger te maken als luisteraar. Deze tool heet ‘empathisch luisteren’. Met enkele eenvoudige aanwijzingen en korte oefeningen kunnen we je hiermee al op weg helpen. Dat is precies wat we jou in dit gratis event willen bieden.

Wat?

Met dit event willen we jou op een interactieve manier laten kennismaken met de basisvaardigheden van empathisch luisteren. We geven een beetje achtergrond en laten je vervolgens via verschillende korte oefeningen in kleine (chat)groepjes ervaren wat helpend en ondersteunend kan zijn bij het luisteren.

Waarom?

Veel mensen hebben extra nood om hun verhaal te kunnen doen, en dat aan iemand die écht kan luisteren. Daarom willen we concreet helpen via dit gratis event. We maken je attent op een aantal veel voorkomende valkuilen en bieden via gerichte tips alternatieve manieren om beter te kunnen luisteren naar wat de verteller echt wil zeggen.

Voor wie?

Iedereen die de kunst van het luisteren wil ontdekken kan inschrijven. Opgepast: het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus snel bij.

Een voorkennis van Verbindende Communicatie mag, maar is niet nodig.

Gratis inschrijven via www.impulsvorming.be

Datum

10 mei 2023
Agelopen

Tijd

19:30 - 21:00

Inschrijven

Inschrijven

Locatie

ONLINE
Back To Top