Ga naar hoofdinhoud

Workshop: Heimwee in Red Star Line Museum

Impuls slaat de handen in elkaar met Red Star Line museum en de Antwerps-Columbiaanse Illustratrice Laura Vargas en organiseert een begeleid bezoek aan de expo HEIMWEE, gevolgd door een creatieve workshop.

De tijdelijke expo HEIMWEE staat stil bij alles wat heimwee kan betekenen. Is het nostalgie naar een tijd die nooit meer terugkomt? Een plek die niet meer bestaat? Welke geuren en kleuren zijn eraan verbonden? Heimwee is een gevoel dat iedereen weet te raken en gaat vaak om herinneringen van geborgenheid.  De expo bundelt het werk van 9 opkomende kunstenaars met diverse achtergrond.

Nadia van Red Star Line neemt je mee in de verhalen achter de expositie. Vervolgens ga je samen met Laura aan de slag tijdens een creatieve workshop. Dompel je onder in de geuren en kleuren van heimwee. We maken heimwee-zakjes om je mooiste herinneringen te koesteren.

Vervolgens maken we tijd om, vanuit de elementen van Verbindende Communicatie, stil te staan bij wat de verhalen vertellen over onze gevoelens, onze behoeften en zoeken we verbinding met elkaar en met jezelf. Je kiest zelf wat je wel of niet wil delen.

GA JIJ OOK MEE OP ONTDEKKING?

Heb jij zin om kennis te maken met Verbindende Communicatie in een nieuwe context? Laat jij je graag eens meenemen in de verhalen die kunstenaars, schrijvers, fotografen, … in de wereld zetten met hun werk?

Schrijf je snel in! De plaatsen zijn erg beperkt.
Je gaat naar huis met je eigen heimwee-zakje om te koesteren wat je vond tijdens deze workshop.

We vragen aan elke deelnemer om een digitale foto te bezorgen via cindy.paelinckx@impulsvorming.be.

Deze foto verwerkt Laura alvast zodat je op het einde van de dag met een prachtig gepersonaliseerd heimwee-zakje huiswaarts gaat.

We nodigen elke deelnemer ook uit om een (klein) object mee te brengen naar de workshop. Denk aan een foto, een postkaart, een schelpje, een steentje, … Iets wat voor jou een gevoel van heimwee symboliseert.

PRAKTISCH

  • Wanneer? Dinsdag 29 augustus 2023 om 14u00
  • Waar? Red Star Line Museum – Montevideostraat 3, – 2000 Antwerpen
  • Prijs: 25 euro

(Foto: Laura Vargas)

  • Locatie: Red Star Line Museum - Montevideostraat 3, - 2000 Antwerpen 

Datum

29 aug 2023
Agelopen

Tijd

14:00 - 17:00

Inschrijven

Inschrijven

Locatie

ANTWERPEN
Back To Top