Ga naar hoofdinhoud

Fotowedstrijd Mixed Feelings | Gemengde Gevoelens

Gemengde gevoelens

Tegen de stroom van geluksdruk in 

Zie jij het ook? Onze samenleving worstelt met gevoelens. Op sociale media tonen we vaak alleen het beste van onszelf. De Picture Perfect cultuur: geposeerd, altijd gelukkig en liefst van al nog opgesmukt met wat filters. Maar wat is dat eigenlijk, het beste van onszelf?

Alle gevoelens zijn oké 

Mens-zijn betekent dat je gevoelens hebt. Boos, blij, bang, bedroefd, … ze zijn er allemaal. Er bestaan geen goede of slechte gevoelens.  We ervaren sommige als prettig en andere als onprettig. Alle gevoelens hebben hun nut: ze vertellen je wat belangrijk voor je is. Gevoelens wijzen je de weg naar je behoeftes, je waarden. En net omdat iedereen voelt, kunnen we daarop met elkaar verbinden. Kortom: alle gevoelens mogen er zijn. Tijd om dat aan elkaar te tonen.  

Fotografie tegen de stroom in 

Met deze fotowedstrijd zwemmen we tegen de stroom van Picture Perfect in, samen met jou. Maak een foto die jouw rijkdom aan gevoelens uitbeeldt, zonder oordeel over goed of slecht. Dat kan een selfie of een portret zijn van iemand anders, je huisdier of kind. Maar abstracte beelden zijn even welkom: een boze lucht, een gezicht dat je in een voorwerp ziet (pareidolie), een landschap of een heel abstract beeld dat uitdrukking geeft aan je gevoelens.  Kijk om je heen, wees creatief en vat het in een sprekende foto. 

Geïnspireerd?

De deadline om je inzending te versturen was 15 juni 2023. We ontvingen heel wat prachtige foto’s, waarvoor dank! Nu gaat de jury aan de slag en organiseren we binnenkort de publieksprijs. Hou ons dus maar in de gaten!

Laat je intussen verder inspireren door de waaier van gevoelens die je op onze gevoelenskaartjes vindt en door de 5 tips van Khiara Gray, fotograaf en jurylid bij deze wedstrijd.

Wedstrijdprijzen 

  • Eerste drie laureaat-foto’s: een waardebon voor gratis deelname aan de trainingen van Impuls uit het open aanbod, ter waarde van 300 euro (tarief particulier) 
  • Publieksprijs: de 20 beste foto’s worden bovendien via de sociale media (Facebook, Instagram) aan het publiek voorgelegd. De foto die het meeste likes krijgt, wordt beloond met de publieksprijs: een waardebon voor gratis deelname aan de trainingen van Impuls uit het open aanbod, ter waarde van 300 euro (tarief particulier) 
  • Maximaal twintig geselecteerde fotografen krijgen een waardebon voor gratis deelname aan de trainingen van Impuls uit het open aanbod, ter waarde van 75 euro (tarief particulier) 
  • Maximaal twintig geselecteerd inzendingen worden getoond (in prints of met projectie) tijdens een toonmoment in Antwerpen, in het najaar van 2023 te Antwerpen. Je wordt hierop gratis uitgenodigd als je werk geselecteerd werd. 

We zien je inzending met heel veel nieuwsgierigheid en belangstelling tegemoet! 

Over Impuls en Deelgenoten 

Impuls vzw is al decennia gepokt en gemazeld in het Sociaal-Cultureel volwassenenwerk en geeft iedereen die wil leerkansen in verbindend communiceren, omgaan met agressie en conflict, en samenwerken. Met www.deelgenoten.be maken we verbindende Communicatie toegankelijk voor iedereen.  

Foto: © Khiara Gray

In samenwerking met BREEDBEELD vzw.

Back To Top