Ga naar hoofdinhoud

Uitnodiging tot mindfulness

Net nu de lente eraan komt en de bomen beginnen knoppen en bloeien, worden we geconfronteerd met onze kwetsbaarheid in zijn diepste vorm. Niets is nog zeker, morgen kan voor ieder van ons alles anders zijn.

Het verlies aan controle weegt. Waar we de quote “relax, nothing is under control” tot voor kort speels gebruikten, zien we nu dat die een nieuwe dimensie krijgt.

Tegelijk zien we een enorme sterkte en veerkracht van hulp- en zorgverleners, mensen in voedingswinkels, in de transportsector, … En tal van hartverwarmende initiatieven om deze ‘helden’ een hart onder de riem te steken.

Zo mooi ook om te merken dat ieder van ons bijdraagt, elk op haar/zijn manier. Een sms, e-mail, kaartje, brief, … aan bekenden en onbekenden. Een boodschap voor iemand uit onze straat, een zachte wenk of glimlach aan een (verre) voorbijganger.

Om onze kracht en sterkte vast te houden is het eens te meer belangrijk om ons niet te laten meeslepen door gevoelens van angst en onzekerheid. En ja, die gevoelens mogen er zijn, ze horen erbij, maar we kunnen ervoor kiezen ze niet te voeden. Mindfulness-oefeningen kunnen ons hierin ondersteunen.

Dit kan een uitnodiging zijn om Mindfulness (weer) een plek te geven in ons leven. Om elke dag een meditatie in te bouwen en meerdere keren per dag een Ademruimte van enkele minuten te doen. Psychologen, coaches en therapeuten roepen op om regelmatig rust en ontspanning in te bouwen en wijzen op het nut van meditatie en yoga.

Met plezier geven we je hierbij enkele links en apps met oefeningen:

  • Via deze link vind je geluidsbestanden van meditaties en yoga-oefeningen: korte en lange, Belgische en buitenlandse Mindfulness-trainers, meditatieleraren en -leraressen en yoga-docenten: KLIK HIER
  • ‘Plum Village’ en ‘Insight Timer’ met verschillende oefeningen zijn apps die je kan installeren op je smartphone. Ook is er ‘Zen.nl’, een app wanneer je in stilte wenst te oefenen.
  • Aarzel je of kom je er niet toe te oefenen? Dat is heel normaal nu. Dit filmpje kan je eventueel ondersteunen om de stap te zetten: KLIK HIER
Back To Top