Ga naar hoofdinhoud

FOTOPROJECT
CONTRAST

Contrast: een verbindend fotoproject voor de buurt

 

10 weken lang gingen Impuls en BREEDBEELD samen met een twintigtal buurtbewoners aan de slag in de Antwerpse wijken Borgerhout en 2060. We vroegen hen om met hun (smartphone-)camera hun eigen ervaringen met contrasten en diversiteit in hun buurt te tonen. De sessies zoomden telkens in op één van de elementen van Verbindende Communicatie. We mochten getuige zijn van hele mooie gesprekken die verschillen overstegen en waarin verschillende stemmen werden gehoord.

Hilde Braet ondersteunde het traject als experte in de instrumentele fotografie. Cindy Paelinckx liet de groepen kennis maken met de rijkdom van het Verbindende Gedachtengoed. We zijn ook erg dankbaar voor de ondersteuning van onze stagiaires Katrien Verhoeven, Janne Leppens en de fijne samenwerking met SAAMO Antwerpen en Klappei Filmhuis.

Op vrijdag 15 december brachten we de beelden en de mensen samen in Filmhuis Klappei en werd er gevierd wat er de afgelopen weken mocht ontstaan. Het werd een namiddag met veel ontmoetingen, uitwisseling en verbinding.

Back To Top